A miskolci iskola eredménye: 30 év alatt 15 ezer kiképzett rendőr

Megosztás

Kegyes volt az időjárás a Miskolci Rendvédelmi Technikum 30 éves jubileumi kibocsátó ünnepségéhez, amelyen a rendőrképző szlovákiai és romániai partnerintézménye is képviseltette magát, de a szomszédos megyék rendőrfőkapitányai is tiszteletüket tették.

Tarcsa Csaba vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka volt a ceremónia elöljárója, aki beszédében a kettős ünnep és a családi háttér jelentőségének méltatása mellett korunk kihívásaira is kitért.

– A mai viszonyok között nem könnyű rendőrnek lenni. Sokféle megítélése van a szakmának, de ha mindig a törvények rendelkezései és elöljáróik utasításai szerint járnak el, nem fognak bajba kerülni!

– mondta. A végzős tanulók ünnepélyes eskütételével egybekötött kibocsátást követően a meghívottakkal és a diákság képviselőivel külön ünnepség keretében emlékeztek meg hazánk legnagyobb rendőrképző intézményének jubileumáról.

Az országos rendőrfőkapitány 1993. augusztus 16-án alapította a Miskolci Rendőr Szakközépiskolát. (…) A szakmára felkészítő, nappali rendszerű szakmai oktatás mellett 2020. szeptember 7-étől a technikumban is elindult a tíz hónapos időtartamú rendőrjárőrképzés a többi korábbi szakgimnáziumhoz hasonlóan. A miskolci iskolában a megalapítása óta eltelt harminc évben több mint 15 ezren szereztek rendőri, illetve határőri teljes, és 2014-en részszakképesítést. Nem túlzás azt állítani, hogy a tiszthelyettesi állomány több mint 40 százalékát a Miskolci Rendvédelmi Technikum és jogelődjei adták a magyar rendőrségnek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek